a a a

“Het is prettig om vanuit je eigen huis een behandeling te volgen.
Ik zou niet snel bij de verslavingszorg naar binnen lopen... “

 

 

Online behandeling verslaving

Omdat de methode van onze online behandelingen hetzelfde is voor elk probleem of elke verslaving, spreken we op deze pagina een 'online behandeling' in het algemeen. Alle informatie geldt dus voor de volgende online behandelingen:
alcoholverslaving cannabisverslaving seksverslaving rookverslaving slaapmiddelen medicijnverslaving

Hoe werkt online behandelen

Bij een online behandeling logt u in op een beveiligde internetomgeving waar en wanneer u wilt. Binnen deze omgeving, waarbij uw privacy uiteraard volledig gegarandeerd is, heeft u contact met een vaste, gespecialiseerde behandelaar die u steeds oefeningen meegeeft.
U leest informatie, maakt de oefeningen en stuurt deze terug. Binnen drie werkdagen geeft uw behandelaar feedback op de oefening en zet hij/zij een nieuwe oefening klaar die past wat bij wat u nodig heeft. Zo loopt u samen stap voor stap door het behandelprogramma.
Binnen de digitale behandelomgeving kunt u de oefeningen en feedback op elk gewenst moment teruglezen en kunt u veilig mailen met uw behandelaar. Als u een oefening niet snapt, telefonisch overleg wilt of een gewoon gesprek onder vier ogen wilt, kunt u de behandelaar altijd mailen met de vraag om te bellen of een afspraak te regelen.

Mogelijkheid online & offline

Een internetbehandeling is een laagdrempelige manier om uw probleem of verslaving aan te pakken. U gaat vanuit uw eigen omgeving aan de slag wanneer het u uitkomt. Maar u wordt wel begeleid door een deskundige behandelaar die u feedback geeft en waarmee u mailt.
Uit de praktijk blijkt dat veel van onze cliënten het fijn vinden om persoonlijk contact te hebben met hun behandelaar. Dit kan per telefoon maar ook in een gesprek van mens tot mens. Onderzoek toont aan dat de combinatie van online en persoonlijk contact het meest effectief is. U kunt zelf met uw behandelaar afspraken maken over de mix van 'online' en 'offline'. Of zoals wij het noemen 'blended behandeling'.

Inhoud online behandeling

De online behandeling voor uw verslaving bestaat uit een goed doordacht en effectief behandelprogramma dat u stap voor stap en samen met uw behandelaar doorloopt. In de regel krijgt u feedback op de oefeningen die u maakt. Bij sommige sessies is feedback echter niet nodig en gaat u gelijk door naar de volgende sessie.
Dankzij de oefeningen en feedback van uw behandelaar krijgt u meer inzicht in uw gedrag, gedachten en gevoelens en leert u hoe u de verleiding kunt weerstaan en stoppen.

In een aantal sessies komt u filmpjes tegen van een psycholoog. Deze psycholoog geeft u tips en legt u dingen op een begrijpelijke manier uit. Dit helpt u bij het maken van de oefeningen. Elke online sessie gaat over een thema dat voor u belangrijk is. Alle sessies bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Informatie over een belangrijk onderwerp;
  • Filmpjes van een online behandelaar en een cliënt;
  • Voorbeelden van hoe andere cliënten de oefeningen hebben gemaakt;
  • Oefeningen om uw verslaving onder controle te krijgen
  • Aanmelden en eerste stappen

Aanmelden

Aanmelden voor de online behandeling van uw alcohol-, cannabis-. seks-, rook-, slaapmiddelen- of medicijnverslaving gaat heel eenvoudig. Via de knop aanmelden komt u op een digitaal formulier terecht. Hier vult u uw gegevens in en maakt u een account aan met uw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.
Vervolgens ontvangt u een automatische e-mail van het behandelplatform met de bevestiging van uw aanmelding. Vanaf dat moment kunt u al gebruik maken van de beveiligde e-mailservice in het behandelcentrum. Hiervoor moet u alleen even inloggen.
De volgende stap is dat de behandelaar per e-mail contact met u opneemt om de gang van zaken uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden.
De eerste stap in de behandeling is het invullen van een vragenlijst. We willen graag iets meer weten van de achtergrond van uw hulpvraag of de problemen die u ervaart. Met deze informatie kunnen we voor u namelijk een behandeling op maat maken. Daarnaast hebben we nog enkele gegevens nodig om de kosten van de behandeling te kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar. Uiteraard gaan wij hier zorgvuldig mee om. Het gaat hierbij om :

  • uw polisnummer van de ziektekostenverzekering
  • uw burger servicenummer
  • de naam en adres van de huisarts

Op basis van de informatie uit de intake formuleert de behandelaar een persoonlijk advies. Dit wordt besproken in een multidisciplinair overleg en daarna telefonisch aan u voorgelegd. Zodra u akkoord gaat met ons voorstel kan de behandeling beginnen. 

Kosten en verzekering

De kosten voor een online behandeling bij Victas worden vergoedt door uw verzekeraar. De behandeling valt wel onder het eigen risico. Op de pagina kosten en verzekering leest u precies hoe het zit.
Neem nu de eerste stap en meld u aan. Dan heeft u straks de touwtjes weer zelf in handen!

Aan de slag?

Wil je je aanmelden voor
een behandeling? Klik hier!

Veel gestelde vragen

Met speciale App!

Download hem in de App Store

Contact
Tel: 088 - 16 16 200
Mail: info@victas.nl