a a a

 

 

Informatie alcoholverslaving

Bent u alcoholverslaafd?

Maakt u zich wel eens zorgen over uw drankgebruik? Doe dan nu een korte zelftest en bekijk ons advies. Aan uzelf toegeven dat u een drankprobleem heeft, is een eerste stap op weg naar een oplossing. U kunt heel discreet en waar en wanneer u maar wilt een behandeling volgen, via ons online behandelprogramma. Op online behandeling vertellen we u alles over hoe het werkt en wat u kunt verwachten. U vindt er ook informatie over de mogelijkheid om online te combineren met persoonlijk contact met uw behandelaar (veel cliënten vinden dit prettig). Op verhalen van anderen vertellen cliënten die al een behandeling bij Victas volgden, hoe goed het hen heeft geholpen en op kosten en verzekering leest u alles over de vergoeding van de behandeling door uw verzekeraar.

Gevolgen alcohol

Bij een alcoholverslaving bent u lichamelijk afhankelijk geworden van drank en kunt u vaak niet meer zelf stoppen. U moet steeds meer drinken om het gewenste effect te bereiken en krijgt ontwenningsverschijnselen als u niet drinkt (zweten, trillen, misselijkheid, spierkrampen en verhoogde bloeddruk). Overmatig gebruik van alcohol heeft op de lange termijn ernstige gevolgen voor uw lichaam, geestelijke gesteldheid en dagelijks functioneren en leidt vaak tot:

• problemen met werk
• problemen met relaties
• gezondheidsproblemen (maag, darmen, slapen)
• schulden en/of financiële problemen
• depressieve gevoelens (eenzaamheid, schaamte, schuld)

Hoe ontstaat alcoholverslaving

Jaarlijks raken tienduizenden mensen in Nederland verslaafd aan alcohol. Vaak heeft iemand niet eens door dat hij of zij verslaafd raakt omdat ‘gezellig een glaasje drinken’ soms maar heel geleidelijk overgaat naar ‘altijd onder invloed willen zijn’. Er is niet één bepaalde reden aan te wijzen voor het uit de hand lopen van alcoholgebruik. Wel zijn er vaak dieperliggende redenen waarom iemand steeds meer is gaan drinken en verslaafd is geraakt zoals een trauma, verlies of andere verborgen of weggestopte pijn. Om terugval na een behandeling te voorkomen, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de oorzaak van de verslaving. Het is goed mogelijk om de online behandeling te combineren met (face-to-face of telefonische) gesprekken met een psycholoog of andere verslavingsdeskundige. U kunt bij de aanmelding aangeven of u dit wenst.

Victas biedt hulp

U kunt gratis en anoniem een zelftest doen op deze website. Bij de uitslag van de test krijgt u direct een advies van ons. Een online behandeling wordt door alle zorgverzekeraars vergoed. Op kosten en verzekering leest u er alles over. Verder gaan wij uiteraard vertrouwelijk met uw informatie om en wordt uw privacy gewaarborgd. Bij Victas werken betrokken artsen en verslavingsdeskundigen die dankzij jarenlange ervaring en kennis weten hoe ze u het beste kunnen helpen. Kies voor de deskundige hulp van Victas en overwin uw verslaving. U kunt het samen met ons! Meld u vandaag nog aan voor een online behandeling of gratis adviesgesprek.

Aan de slag?

Wil je je aanmelden voor
een behandeling? Klik hier!

Veel gestelde vragen

Alcohol in de hand App!

Download hem hier voor Android

Contact
Tel: 088 - 16 16 200
Mail: info@victas.nl